Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, la DCNews, că își asumă rolul de "băiat rău" când vine vorba de banii publici și poate asta îi supără pe premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar nu îl interesează.

"Eu sunt cel care de fiecare dată atrage atenția că orice măsură care implică bani publici trebuie să vină cu condiționalități. Eu îmi asum acest rol de băiat rău când vine vorba de bani publici, chiar mi-l asum și poate supăr. Poate îi supăr pe ministrul Energiei și pe premier, nu mă interesează. E vorba de bani publici. Nu poți să dai bani gratuit tuturor. Ei vor cere și vor cere mai mult. Trebuie să pui condiții și de aceea când am găsit măsurile, în 2020 și 2021, pentru companii, România nu a mers pe granturi, ci a mers pe garanții. Așa ne asiguram că cei care doresc să ia un împrumut au un plan de a da banii înapoi și atunci știu sigur că vor rămâne în picioare în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu.

El a mai declarat că îl interesează ca aceste resurse de la buget să se ducă în zonele în care "oamenii știu ce fac, vor să rămână, nu în acele zone unde oamenii iau banii, închid firma și pleacă acasă cu banii".