Întrebat dacă se simte vinovat că nu a mers campania de vaccinare, premierul Florin Cîțu și-a declinat orice responsabilitate.

"Eu nu sunt o firmă de advertisting, ceea ce poate să facă Guvernul, am făcut. La începutul acestei pandemii, problema noastră era dacă și când avem vaccinul. Asta era soluția. După aceea, a venit vaccinul, eram criticați că nu avem fluxuri, că nu putem să vaccinăm multe persoane. Am rezolvat aceste probleme. Dar până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie", a declarat joi seara, la Digi 24, premierul Florin Cîțu.

El a arătat cu degetul spre "responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook", întrebându-i câte ore au dedicat campaniei de vaccinare.

"Până la urmă este vorba despre noi toți, vaccinarea ne ajută pe noi toți. Eu, dacă este ceva să-mi asum, poate eu nu sunt cel mai convingător om din lume, deși m-am dus, m-am vaccinat între primii, și a doua oară, am fost peste tot în România și cred că la fiecare declarație am vorbit despre campania de vaccinare. Președintele Klaus Iohannis, la fel", a declarat premierul Cîțu.

El a mai spus că în România există de mai mulți ani "o campanie antivaccinare puternică".

Nu știm ce o să facem cu cei care refuză vaccinul

Referitor la vaccinarea obligatorie, aceasta este ultima variantă, a precizat premierul, explicând faptul că o astfel de măsură ridică unele întrebări la care momentan nu a știut nimeni să îi răspundă, cum ar fi ce sancțiuni vor primi cei care refuză vaccinarea.

"Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face.Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate. Aceasta este o discuție pe care trebuie să o avem în coaliția de guvernare, cu UDMR și să luăm o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au răspuns ce facem cu cei care refuză.Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” a afirmat Cîțu-

Totodată, premierul a anunțat că va merge în Parlament cu un proiect de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a anumitor categorii profesionale, dar și privind vaccinarea obligatorie.

Voiculescu: I-am propus implicarea voluntară a unui agenții de advertising

Ministerul sănătății i-a propus premierului o strategie care includea implicarea voluntară a unora dintre cele mai importante agenții de advertising din România, a reacționat vineri pe Facebook fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu.

El a publicat planul la care echipa de la Ministerul sănătății a lucrat inclusiv în noaptea de Revelion și i l-a prezentat premierului în primele zile ale anului 2021: "Prezentarea era pregătită pentru președintele Iohannis - nu știu dacă vreodată domnul Cîțu a binevoit să o dea mai departe".