Premierul Florin Cîțu a transmis că nu va fi susținută Primăria Capitalei de la bugetul național, în contextul în care bugetul municipalității pe anul 2021 a fost respins săptămâna trecută.

"Am avut discuții și cu domnul primar general. Eu știu situația de la București, am lucrat și cu domnul primar general și anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de la buget de anul trecut, am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la București. Mesajul meu este clar, nu vom susține de la bugetul național întârzieri care să ducă după aceea la incapacități de plată și apoi să plătim mai mult. Deci, bugetul național nu va susține un derapaj la București. De aceea, sunt sigur că vor găsi o soluție cât mai rapid la București, se va vota bugetul și se va merge mai departe. După aceea putem să ne gândim și la soluții", a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Bugetul Capitalei, respins

Întrebat dacă veniturile din 7 miliarde de lei sunt realiste, pentru că cei de la USR asta reproșează, că în ultimii ani nu au fost venituri realizate mai mari de 4,5 miliarde, premierul a spus: "Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicație: veniturile, înainte de a avea o execuție bugetară, par câteodată supraestimate sau subestimate, vom vedea care va fi execuția bugetară. Până acum execuția bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat".