Președintele-ales al PNL, Florin Cîțu, îi cere lui Ludovic Orban să clarifice declarația prin care a spus că între el și președintele Klaus Iohannis nu va mai exista niciun parteneriat.

"Aseară am văzut o declarație a domnului Ludovic Orban. Eu sper că erau declarații la supărare, pentru că pe mine m-au votat membrii PNL și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că în primul BEX eu îi voi cere lui Ludovic Orban să clarifice această poziție. Planurile noastre de viitor sunt legate de parteneriatul cu Klaus Iohannis", a declarat Florin Cîțu.

Președintele-ales al PNL a ținut să spună că, dacă Ludovic Orban nu clarifică declarația, "o clarificăm noi pentru el".

+++

Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, după ce a pierdut în fața lui Florin Cîțu lupta pentru șefia PNL, că luni va demisiona de la conducerea Camerei Deputaților și rupe orice parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

"Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui-ales, Florin Cîțu și vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat", a spus Ludovic Orban pe scena de la Romexpo, imediat după ce s-a anunțat rezultatul votului de la Congres.

Ludovic Orban a declarat duminică faptul că va rămâne în funcție până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcția de președinte al Camerei Deputaților a unui PSD-ist.

"Dacă se alege Colacu sau un alt PSD-ist, eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ține alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei”, a spus Orban.