Premierul Florin Cîțu va discuta cu liderii Uniunii Europene și cu SUA despre criza politică din România, implicit și despre alianța "toxică" dintre USR PLUS și AUR.

"Am să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se înâmplă în România. Avem aici lucruri care nu credeam că se mai pot întâmpla în 2021 - o alianță toxică care se prefigurează, o alianță cu un partid extremist (așa-zisa alianță dintre USR PLUS și AUR - n.r.). E un partid care vrea răul românilor, nu respectă proprietatea privată, nu respectă libertatea individuală. Voi informa liderii europeni și vom vedea ce cred. Voi informa și partenerii noștri strategici - SUA", a declarat Florin Cîțu vineri, la finalul ședinței de Guvern în care a fost adoptat proiectul de investiții "Anghe Saligny".

Citește și: Grupul Renew Europe își susține șeful în scandalul alianței cu AUR pentru moțiunea de cenzură

Întrebat de ce simte nevoia unei astfel de informări, premierul a spus că e important ca aceștia să știe că în România "colegii domniilor lor se asociază cu partide extremiste și cu care nimeni nu ar vrea să aibă de-a face".

Ulterior, acesta a declarat că a discutat joi cu lideri europeni și cu investitori străini și i-a asigurat că România nu se va îndrepta spre extremism.

Cîțu a declarat și că, dacă el nu informează liderii UE despre situația din România, aceștia îl sună să îl întrebe ce se întâmplă.