Premierul Florin Cîțu a reiterat sâmbătă că va cere Parlamentului un vot doar pentru validarea miniștrilor ce urmează să fie numiți pe portofoliile care au aparținut USR PLUS, nu un vot de încredere pentru întregul Cabinet.

"Eu voi respecta Constituția și suntem în procedură de remaniere. Constituția sune foarte clar că mergi pentru votul miniștrilor, nu pentru votul întregului Guvern", a spus Florin Cîțu înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL, întrebat dacă ia în calcul să meargă în Parlament pentru un vot de încredere, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, în cazul în care propunerile de miniștri pe care le va face vor pica la vot în Parlament, va face alte propuneri și nu va demisiona din funcția de premier.

Premierul declarase și joi seara, la TVR 1, că nu Guvernul merge în Parlament, cu miniștrii.

Constituția prevede însă că e necesar votul Parlamentului, dacă prin remanierea unui ministru se schimbă compoziția politică a Guvernului. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat sâmbătă că modul în care vor fi validați noii miniștri, după plecarea USR, precum și dacă acest lucru implică un vot de încredere pentru întregul Cabinet vor fi subiecte tranșate de Curtea Constituțională.