Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la reuniunea plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), că Guvernul va menține stabilitatea fiscală și va pune în practică reforme structurale amânate în ultimii ani.

"Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare. România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naționale, respectiv cel puțin 60 de miliarde de lei anual. Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă și să implementeze proiectele de investiții. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul și implicarea oamenilor de afaceri și să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem", a declarat Florin Cîțu, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a mai afirmat că a transmis un mesaj clar și ferm la reuniune: "Guvernul va menține stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România și va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor".

De asemenea, acesta s-a declarat din nou un susținător al mediului de afaceri și a reafirmat că "nu vom umbla la taxe, iar planul de investiții este pe termen lung: până în 2028".

De asemenea, premierul a explicat și că la nivelul Guvernului se au în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacității de producție și la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiții.

"Pregătim modificarea legislației achizițiilor publice, simplificarea legislației privind insolvența și implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic și a productivității", a continuat acesta.