Premierul Florin Cîțu susține că lui Cristian Ghinea i s-a cerut să rămână în Guvern, după plecarea USR PLUS, dar acesta a refuzat.

Prim-ministrul a mai spus sâmbătă, la Congresul PNL, că există în continuare negocieri cu USR PLUS.

Prezent la Digi TV, liberalul Daniel Fenechiu a susținut că în Parlament coaliția PNL-USR PLUS încă funcționează.

Fostul ministru al investițiilor și proiectelor europene a confirmat că premierul Cîțu i-a propus să rămână ministru și a refuzat.

În schimb, Cristian Ghinea a precizat că ”toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news”.



”USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”. Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, a anunțat USR PLUS, pe Facebook.

”M-am uitat la discursurile PNL și una din echipe tot rostogolește un fake news - că știu ei că USRPLUS se întoarce la guvernare cu Cîțu premier. Am un singur mesaj pentru ei - EXCLUS. Pentru PNL varianta Cîțu premier înseamnă guvern minoritar dependent de PSD”, a reacționat și Ionuț Moșteanu.