Vicepreședintele PNL sancționează bâlbâielile ministrului de Finanțe Ionuț Mișa, cel care a încercat să explice că noua taxă de solidaritate este veche, că nu crește, ci scade și că nu va afecta pe nimeni, ci va ajuta pe toată lumea.

„Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, scos la înaintare de Liviu Dragnea pentru a da veștile proaste, este incapabil să realizeze nivelul enormităților pe care le enunță. Presupusa 'taxă de solidaritate' despre care vorbește ministrul de Finanțe - și despre care susține că ar fi impusă de o directivă europeană - este deja reglementată din 2006. Este fals ceea ce încearcă să inducă în opinia publică Ionuț Mișa, anume faptul că reglementările europene ar impune nivelul acestei taxe la 2%. Legislația în vigoare prevede această taxă, care se numește contribuție pentru 'fondul de creanțe salariale', la nivelul de 0,25%.Creșterea acestei contribuții este 'găselnița' Guvernului Tudose pentru a acoperi găurile generate la bugetul de stat de o guvernare iresponsabilă în gestionarea economiei, aflată în impas”, spune vicepreședintele PNL Florin Cîțu.

Reacția senatorului PNL vine după ce ministrul Ionuț Mișa a anunțat că va introduce o taxă de solidaritate de 2%, fără să precizeze la ce va fi aplicată această taxă. El a mai spus că noua taxă este veche, că se aplică și acum, dar a anunțat că va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Tot Mișa a mai spus că banii vor ajunge în bugetul de stat de unde se vor putea acoperi alte cheltuieli. Mișa a precizat că taxa veche nu crește, ci scade și nu-i afectează pe cei care o plătesc, dar va ajuta bugetul de stat.