Premierul Florin Cîțu a spus că este inadmisibil că instituțiile statului nu au fost în stare să descopere rețelele prin care pot fi obținute certificate de vaccinare false.

„Mie mi se pare inadmisibil că așa ceva se întâmplă. În primul rând, avem atâtea instituții - care au primit resurse de la bugetul de stat - și la MApN, și la Ministerul Public, și aceste lucruri sunt descoperite de un jurnalist, ceea ce mi se pare inadmisibil”, a spus premierul înainte de ședința coaliției.

El a precizat că a spus acest lucru și în ședința de guvern.

„Nu se poate să avem atâtea forțe de ordine, oameni care sunt sau instituții care ar trebui să se ocupe să descopere aceste rețele și aceste rețele să fie descoperite de un jurnalist”, a spus Cîțu.

O anchetă Digi24 a dezvăluit o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare, amintește HotNews. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții i-au dat jurnalistului documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson.