Autoritățile nu renunță la obiectivul de a vaccina peste zece milioane de români până în septembrie, anunță premierul Florin Cîțu, care adaugă că "am depășit momentul dezinformării, acela că românii nu vor să se vaccineze".

"Rămânem la același obiectiv pe care l-am prezentat în ultimele zile: 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie. Nu ne vom abate de la acest obiectiv", a spus Florin Cîțu.

Legat de problemele platformei online pentru programare, premierul a spus că se lucrează non-stop la ea, dar pentru el contează că "foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze".

El a mai explicat că problema reducerii vaccinărilor pe zi în România din cauza amânării livrărilor de către Pfizer/BioNTech se va rezolva și imediat după numărul vaccinărilor va crește din nou pentru a recupera decalajul.

Cîțu a reiterat că ținta autorităților este vaccinare a 100.000 de persoane pe zi.

"Am depășit momentul dezinformării, acela că românii nu vor să se vaccineze. Vor, s-a văzut că vor și ne vom asigura că se vaccinează", a completat acesta.

+++

Coordonatorul strategiei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat vineri seară că, în primele ore de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare, 190.000 de oameni s-au programat, iar în București sunt ocupate toate locurile în centrele de vaccinare pentru următoarele 20 de zile.