Premierul Florin Cîțu s-a declarat miercuri dezamăgit de decizia Tribunalului București de a clasa definitiv Dosarul 10 august și dă asigurări că românii nu vor mai avea de suferit din cauza unui stat abuziv.

"Este o decizie a Tribunalului București și nu pot să comentez decât ca cetățean că sunt dezamăgit că vedem că în România nimeni nu a tras în noi în decembrie, nimeni nu răspunde pentru mineriade și mai avem aici un eveniment în care este foarte e greu să găsim responsabili. În ceea ce mă privește, mă voi asigura că niciodată cetățenii României nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv", a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției, Stelian Ion, despre posibile căi de atac în cazul deciziei, premierul a spus că a discutat cu el, iar acum așteaptă opinia experților.

Tribunalul București a respins marți cererea de redeschidere a Dosarului 10 August, iar decizia e definitivă. DIICOT a cerut redeschiderea anchetei, după ce, pe 15 iulie 2020, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul. (Detalii aici)