Trebuie să fie o discuție cu USR, pentru a vedea în ce direcție ar putea să meargă refacerea coaliției, a declarat miercuri premierul interimar Florin Cîțu, după ce până acum a respins această variantă.

"Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, vedem în ce direcție ar putea să meargă refacerea acestei coaliții și, apoi, bineînțeles, putem să mergem în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare, dar în acest moment lucrurile sunt puse invers. Deci, domnul premier desemnat Nicolae Ciucă are nu numai disponibilitatea, dar are și atributul de a discuta cu cei de la USR. Bineînțeles că, dacă este nevoie și dacă cei de la USR sunt de acord, va fi însoțit de o delegație a PNL, condusă de mine, deci, nu este o problemă aici, dar trebuie să vedem dacă USR ar accepta această variantă și după această discuție vedem în ce formă refacem coaliția. E nevoie de această discuție față-n față, bărbătește, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus și apoi să vedem cum putem să refacem coaliția", a declarat Florin Cîțu.

"Bineînțeles că poate să intre USR la guvernare din nou", a spus el, întrebat dacă mai e posibil acest lucru. 

Liderul PNL a mai spus că premierul desemnat Nicolae Ciucă încă mai negociază cu PSD și cu USR pentru o susținere în Parlamentul României:

”Eu sper să mai avem o discuție azi cu USR, dacă se poate, eu știu că domnul Nicolae Ciucă a avut discuții telefonice și cu liderii USR, și cu liderii PSD. În funcție de ce au convenit, PNL este în spatele domnului Ciucă, sută la sută, vedem care este concluzia".

Ieri, același Cîțu susținea că Ciucă nu are un mandat flexibil.

"Nu există o flexibilizare a mandatului, nu știu despre ce întâlnire vorbiți. Dacă exista o flexibilizare, se poate face doar în BPN. Nu a fost niciun BPN până acum, așa că rămâne cum am stabilit", a declarat marți dimineață Florin Cîțu, întrebat dacă după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis s-a flexibilizat mandatul premierului desemnat.

În pofida declarațiilor și a armistițiului politic propus de Nicolae Ciucă, marți seara, lideri PNL au negociat cu lideri PSD intrarea social-democraților la guvernare.