Președintele PNL, Florin Cîțu, a explicat luni, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, motivele pentru care a ales să facă o alianță cu PSD.

"Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit o majoritate. Au fost încercate mai multe formule și am ajuns la acest compromis de a face această coaliție. O facem pentru că toate celelalte variante erau mult mai dure pentru români. Este un moment important și îi asigur pe români că această coaliție nu este necondiționată. Voi monitoriza modul în care va funcționa și mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi afectate sau că stabilitatea financiară va fi pusă în pericol", a declarat Florin Cîțu la sediul central al PNL.

Întrebat de ce în ședința conducerii nu au fost supuse la vot nominal numele pentru portofolii, ci a fost un vot pe listă, Cîțu a explicat că "așa s-a făcut întotdeauna", iar felul în care este administrat PNL e problema internă a partidului.

După ce liberalii au cedat Ministerul Finanțelor către PSD, în ciuda opoziției de acum câteva zile a lui Florin Cîțu, acum acesta a declarat că portofoliul este important pentru orice premier, dar Ministerul Investițiilor, pe care PNL îl va avea în viitoarea coaliție, are un rol foarte important pentru că va implementa reformele prin PNRR.