Premierul Florin Cîțu transmite din nou că România nu va intra în lockdown, iar relaxarea restricțiilor, planificată să înceapă de pe 1 iunie, "se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm".

"Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și ea vă dădea un exemplu teoretic. Știți foarte bine că anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, că aceasta era discuția despre virus: avem două săptămâni, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere în acest sens", a spus Florin Cîțu.

El a reiterat că nu se ia în calcul o carantină lla nivel național.

"M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown în România, generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei, dar cu această condiție: să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse", a conchis premierul.

Reacția lui vine după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat miercuri că două săptămâni de carantină ar face minuni.