Premierul Florin Cîțu a anunțat că marți, împreună cu președintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire modul de desfășurare a cursurilor școlare începând din 8 februarie.

"Vom avea mâine toate informațiile și pe baza acestor informații vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunț. Până mâine vom avea mai multe informații. Din ce vedem, evoluția este constantă, nu avem o îmbunătățire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutățire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea și alte informații, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul președinte în ceea ce privește școlile", a declarat Cîțu, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL, informează Agerpres.

El a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranța în școli.

"Am avut o discuție și am văzut că deja ministrul Educației a ieșit și a explicat care sunt numărul de autorizații, avize. Există o diferență între autorizații și avize. Trebuie să găsim o formulă să funcționăm. Nu poți să construiești peste noapte nici spitale, nici școli, dar, în același timp, trebuie să găsim cele mai bune modalități prin care oamenii să fie în siguranță atât în școli, cât și în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranță acolo", a explicat prim-ministrul.