Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în prezent sunt închide 11 ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând ca în ședința de miercuri a Executivului să fie închise încă cinci, iar joi alte opt, informează Agerpres.

"Suntem aproape de încheierea trimestrului I al acestui an și la nivelul Guvernului am avut de îndeplinit 24 de jaloane și ținte pentru PNRR. În acest moment sunt 11 jaloane și ținte închise. În ședința de Guvern de astăzi vom închide încă cinci, urmând ca celelalte opt să fie închise până mâine - și aici discutăm de ordine de ministru și alte documente interne", a precizat premierul în debutul ședinței.

Potrivit șefului Executivului, încă două documente vor face obiectul discuțiilor între Ministerul Cercetării și Digitalizării și Comisia Europeană, adăugând că este important ca joi să fie finalizate și transmise la Bruxelles.

"Le mulțumesc tuturor pentru efort și - fiind vorba de un trimestru în care am desfășurat toate activitățile și procedurile necesare îndeplinirii întregului set de jaloane și obiective - avem acum identificate toate mecanismele astfel încât să putem să gestionăm mai facil și să avem un dialog mai coerent cu comisiile de specialitate de la Bruxelles pentru tot ceea ce înseamnă alinierea din punct de vedere al respectării reglementărilor impuse de la nivelul Comisiei și conținutul ghidurilor pe care noi le elaborăm pentru fiecare proiect în parte", a arătat Nicolae Ciucă.