Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că o decizie în cazul ministrului de Interne, Lucian Bode, acuzat de plagiat, va fi luată până la rotația de premieri din luna mai.

"Este o afirmație corectă și firească, în deplină concordanță cu ceea ce am spus și atunci când am mai avut declarații pe acest subiect. La nivelul partidului urmează să avem o clarificare. În funcție de aceasta, să putem să luăm decizii până la rotativă", a spus Nicolae Ciucă la finalul evenimentului "Aderarea la OCDE - oportunități pentru mediul de afaceri din România", organizat de Guvernul României în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Reacția premierului vine la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție de când Comisia de Etică a UBB a constatat că ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat în teza sa de doctorat.

Întrebat dacă este un mesaj ferm al președintelui că Lucian Bode nu mai are ce căuta în Guvern, premierul a răspuns: "Este un mesaj pe care domnul președinte l-a mai dat. În momentul acesta, așa cum a spus și dumnealui, analizăm, astfel încât până la rocadă să putem să luăm decizii".