Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că i-a rugat pe social-democrați să existe un acord între cele două formațiuni prin care să nu existe atacuri reciproce și să nu își racoleze primarii, precizând că această chestiune nu s-a întâmplat.

Nicolae Ciucă a fost întrebat la Prima News dacă, de când au venit la putere social-democrații, deținând funcția de premier, s-a schimbat ceva în modul lor de abordare în coaliție.

"Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc și să nu ne racolăm primarii. Și nu s-a întâmplat chestiunea asta, ba mai mult decât atât înțelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinități, vin din urmă, din istorie și se duc de la stânga la....Am mai folosit o metaforă, nu știu dacă e foarte bună, îți iei bilet să te duci până la Piața Matache, la Victoria cobori și faci stânga”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Moderatorul a intervenit și a menționat că și PNL a luat primari de la PSD și a dat exemplul edilului de la Iași.

"Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii și anunți dintr-o dată, nouă primari au trecut... În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, își pierd mandatul. Și sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înțelege care a fost rolul și în ce fel am înțeles pe  perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanțării proiectelor, modul în care am deschis șantiere. Sunt peste 2600 de șantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici”, a mai precizat liderul PNL.