Premierul Nicolae Ciucă a transmis miercuri, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, felicitări maghiarilor din România și a subliniat importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român.

"În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăți democratice și incluzive, iar aportul minorității maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces. Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre", a transmis Ciucă printr-un comunicat de presă.

Premierul a mai transmis că promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice și religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de "energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie".