Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni dimineață, la Radio România Actualități, că au fost multe semne de întrebare despre coaliția PNL-PSD-UDMR, însă astăzi se dovedește a fi "decizia unor oameni politici maturi".

"Anul trecut, când s-a format această coaliție, au fost multe semne de întrebare, poate puțini au fost cei care s-au așteptat să realizăm un astfel de demers politic, dar iată că asăzi se dovedește a fi fost decizia unor oameni politici maturi, responsabili, care au înțeles că avem nevoie de stabilitate politică. Avem nevoie de înțelegerea situației concrete prin care trecem și avem nevoie de decizii și programe politice coerente, prin care să putem să trecem țara prin criză", a declarat premierul la Radioul public.

Nicolae Ciucă a mai afirmat și că, într-o situație de criză, este limpede că singura soluție sunt investițiile.

"Trebuie subliniat că românii au avut de înfruntat o criză sanitară, apoi a venit criza economică și începând cu luna februarie, iată, ne confruntăm și cu o criză de securitate, un război la granița noastră, în țara vecină, Ucraina, ca urmare a invaziei forțelor armate ruse. Ceea ce doresc să subliniez este faptul că în acest moment, pentru a putea să protejăm economia, să protejăm locurile de muncă, să creăm mai multe locuri de muncă. Avem nevoie ca mediul de afaceri, antreprenorii români să fie sprijiniți și aș dori să înțelegem această perioadă ca fiind efectiv îndreptată spre a asigura stabilitatea și, pe cât posibil, dezvoltarea economiei țării noastre. Am avut dese întâlniri cu investitorii români și cu cei străini", a adăugat Ciucă.