Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că nu poate spune ce este de făcut în cazul opririi producției Azomureș din cauza prețurilor ridicate la energie.

"Am discutat această problemă încă de la finele săptămânii trecute cu ministrul Energiei, cu ministrul Agriculturii. Ieri am avut o discuție pe acest subiect, rămâne ca factorii de răspundere să continue să analizeze care este realitatea, care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producției și împreună vom găsi soluții. Nu pot să vă spun acum ce vom face, se analizează și cred că ministrul Energiei poate să dea mai multe detalii tehnice legate de modul în care vom găsi soluții împreună cu Azomureș să reporneaască producția", a spus Ciucă în județul Dâmbovița, la recepția Stației de Uscare Gaze Naturale din Bilciurești.

Citește și: Azomureș va opri producția de îngrășăminte din cauza prețului ridicat la gaze. Reacția șefului MADR

Nicolae Ciucă a afirmat că nu există alți producători care să sisteze producția din cauza prețurilor mari la energie.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că Azomureș funcționa la jumătate din capacitate după ce în iulie a avut loc o explozie urmată de incendiu la stația de amoniac 3 din cadrul Combinatului.

De asemenea, ministrul a punctat și că Azomureș are un contract "la un preț foarte bun" pentru gaze, dar el expiră pe 31 decembrie.