Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat joi că varaintele discutate pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie sunt condiționate de situația generată de COVID-19.

"Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică în care ne aflăm. Nu putem să ieșim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Așa cum ați putut observa la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că este foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor. Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile COVID-19”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă.

La începutul lunii noiembrie, premierul Ludovic Orban anunța că parada militară nu va avea loc.

"Cu siguranță nu va mai fi acea paradă. Nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe", a spus premierul.