Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți, cu prilejul Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane, că acesta este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul are toleranță zero.

"Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero. Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român. Coordonarea interinstituțională pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, dar și asistența victimelor salvate sunt în directa mea atenție, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului", a transmis Nicolae Ciucă printr-un comunicat de presă.

Acesta încurajează toate instituțiile implicate să abordeze cu seriozitate și responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar deoarece traficanții de persoane nu își au locul într-o societate dezvoltată și democratică.

"Am încredere că România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toți partenerii instituționali, din societatea civilă și de organismele internaționale cărora vreau să le mulțumesc pentru efort și implicare", a conchis premierul.