Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis luni elevilor, la debutul anului școlar 2022-2023, să continue să gândească cu mintea lor și a promis din nou investiții în sistemul educațional.

"Sunteți parte a unei generații care dovedește că știe, vrea și poate să facă performanță. Că este creativă, că obține rezultate remarcabile la olimpiade de studiu și stabilește noi recorduri în sport, că este implicată civic și social. Că se informează, pune întrebări și caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calități la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră", a spus Ciucă la ceremonia de începere a noului an școlar de la Colegiul Militar Național Tudor Vladimirescu din Craiova, școală pe care a absolvit-o.

Premierul a mai afirmat că, pentru că potențialul generației actuale este mare, statul vine cu "soluții pentru a asigura fiecărui copil șansa la o educație de calitate și posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate și vrea să fie mai bun".

Ciucă a explicat și că știe că este nevoie de creșe, grădinițe, școli, licee și universități moderne și a spus că se alocă resurse pentru construcția unor noi astfel de unități școlare sau pentru modernizarea și extinderea celor existente, iar pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă, s-au dezvoltat programele destinate reducerii abandonului școlar și susținerii copiilor din medii defavorizate.

"Sunt direcții pe care le vom dezvolta în noile legi ale educației. Proiectul ”România educată” așază învățământul românesc pe principii noi, care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României. Destinul României depinde esențial de creșterea performanței sistemului nostru de educație", a continuat acesta.