Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni seară, la Digi24, că, la cum îl cunoaște pe președintele Klaus Iohannis, nu crede că șeful statului își va scurta mandatul pentru a ocupa o funcție la nivel înalt în UE sau NATO.

"Nu se suprapun calendarele de intrare în funcțiune a anumitor poziții la nivel european. Ca atare, în acest moment, au fost mai multe discuții, am văzut, despre ce va face președintele Klaus Iohannis, consider că este important pentru noi să ințelegem și că de-ar fi să fie așa este o recunoaștere față de relevanța țării noastre în UE și cred că-n același timp nu trebuie speculat acest aspect pentru că sunt etape ce trebuie parcurse, să aiba loc europarlamentarele, să vedem scorurile familiilor politice din care facem parte. În funcție de acest scor, să vedem dacă există posibilitatea negocierii unei astfel de funcții.  Cum îl știu eu pe domnul președinte, nu cred că-și va scurta mandatul pentru o astfel de poziție, care în momentul de față nici nu trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru noi, ci trebuie să fie un motiv de recunoaștere, de mândrie, dacă un român ajunge într-o astfel de poziție", a declarat șeful PNL.

În ceea ce privește funcția pe care Klaus Iohannis și-ar dori-o, Nicolae Ciucă a precizat că nu au avut discuții în acest sens.

"N-am discutat cu domnia sa perspectiva a ceea ce ar trebui să se întâmple, oricare dintre cele două poziții, fie la UE, fie la NATO este onorabilă. România, dar și țările din Est merită să dobândească o astfel de funcție. Touși, reprezentăm un număr de 120 de milioane de cetățeni, este o funcție de reprezentativitate, în afară de Donald Tusk n-a mai fost nimeni într-o astfel de poziție", a mai spus Nicolae Ciucă.