Măsura introducerii certificatului verde la locul de muncă nu va fi adoptată de Guvern până la sfârșitul acestui an, a declarat, miercuri, la Horezu, în județul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă Guvernul ar putea introduce certificatul verde până la sfârșitul acestui an, Ciucă a explicat: "Dacă vă referiți la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat", potrivit Agerpres.

Totodată, șeful Executivului a spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privința certificatului verde la locul de muncă, însă a amintit că deja Legislativul este în vacanță.

"Există o ordonanță de urgență în Parlament și un proiect de lege în Parlament. Ca atare, până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcție de situație și, în funcție de situație, vom proceda în așa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de față să poată fi aplicate. În fiecare zi discut cu ministrul Sănătății tot ceea ce avem de făcut astfel încât să putem să pregătim întreg sistemul sanitar pentru a face față noului val și, desigur, există și măsurile concretizate într-un plan", a afirmat Ciucă.

Premierul a fost prezent, miercuri, la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfășurată la Horezu.