Premierul Nicolae Ciucă, acuzat la rândul său de plagiat, i-a luat apărarea fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și el acuzat că a plagiat.

"Trebuie să facem diferența între ceea ce înseamnă o acuză și eticheta de vinovat. Sunt instituții ale statului care trebuie să fi finalizat tot ce înseamnă acest proces, să fi luat o decizie și de a spune că cineva care a fost acuzat sau asupra căruia a existat o suspiciune se transformă din start în vinovat. Ținând cont de modul în care și-a desfășurat activitatea, cum a muncit, pentru că știu că a muncit zi și noapte ca acest pachet de legi să poată să fie elaborat, apreciez foarte mult activitatea domnului Cîmpeanu", a spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Anterior, tot Ciucă a catalogat demisia lui Sorin Cîmpeanu ca fiind "un sacrificiu" făcut pentru ca proiectul România educată să meargă mai departe.

Referitor la declarația președintelui Klaus Iohannis, care a cerut "toleranță zero pentru plagiat", Ciucă a spus că nu s-a simțit vizat de ea.

"Absolut! (nu m-am simțit vizat - n.r.). Nu am niciun fel de problemă. Îmi pun la dispoziție tot ce este necesar ca să se finalizeze și să se elucideze odată acest subiect", a reacționat Ciucă, acuzat cu probe de jurnalista Emilia Șercan că a copiat în lucrarea de doctorat.

Întrebat dacă poate arăta public o copie a lucrării sale de doctorat, acesta a răspuns că acum există o anchetă în desfășurare și nici nu are nicio copie a propriei lucrări.