Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în prima zi de abrogare a tuturor restricțiilor COVID-19, că recomandarea de a respecta totuși anumite măsuri rămâne importantă mai ales prin "exemplul personal".

"Este prima zi când nu mai avem stare de alertă. Se încheie doi ani în care a trebuit să respectăm o serie de măsuri și recomandări și vreau să încep prin a mulțumi românilor care au ținut cont de recomandări și au respectat regulile de protecție. Doresc să exprim compasiunea mea celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în această perioadă. Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră să le mulțumim tuturor celor care au fost implicați în această luptă cu virusul. Mă refer la medici precum și personalul din instituțiile statului care au vegheat la tot ceea ce a însemnat gestionarea acestei pandemii", a declarat Nicolae Ciucă la debutul ședinței de Guvern de miercuri.

Citește și: Toate restricțiile au fost ridicate de miercuri. Masca nu mai e obligatorie, dar se recomandă purtarea ei

El a mai adăugat că este important să se respecte recomandările în special prin "exemplul personal", chiar dacă restricțiile nu mai sunt obligatorii.