Economia României este în creștere, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), iar premierul Nicolae Ciucă susține că Guvernul a reușit să mențineă statistica creșterii "în cea mai mică bandă de fluctuație posibilă".

"Am reușit să menținem statistica creșterii economice în cea mai mică bandă de fluctuație posibilă. Valoarea anualizată este cu un punct procentual mai mare decât creșterea de 5,4% pe care a înregistrat-o Zona Euro, în care se află cele mai performante economii ale Uniunii Europene", a scris premierul într-un mesaj pe Facebook.


El a adăugat că datele sunt bune, având în vedere contextul economic global.

"Primul trimestru al anului încă era afectat de pandemie, iar războiul din Ucraina a început în 24 februarie. Este singura perioadă de timp care include ambele crize care au lovit din plin economia mondială și au creat dezechilibre majore în toate țările lumii, trimițând în pragul recesiunii state dezvoltate. Economia Românei a reușit o performanță și este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investițiilor și a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv", a mai scris acesta.


Economia României este în creștere, astfel că pe primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de 6,4%, față de perioada similară a anului trecut și de 5,1% față de ultimul trimestru.