Liderii Coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au avut joi reacții blânde dupa scandalul iscat de AUR atât în Parlament, cât și în jurul lui. Dacă liderul PNL a făcut apel la responsabilitate, colegul său de la PSD a pasat găsirea de soluții.

"Este mai important ca oricând, ținând cont de actualul context, ca, indiferent de partid, de locul unde ne desfășuram activitatea, dar mai ales clasa politică și liderii politici să dea dovadă de responsabilitate și să nu creăm astfel de evenimente care pot să degenereze. Eu cred că e foarte important ca oamenii să fie foarte bine informați și, indiferent de ce demers este analiză și urmează să fie supus unei decizii, să aibă imaginea clară a conținutului și să nu se lase induși în eroare de unii care nu urmăresc nimic altceva decât destabilizarea. România nu are nevoie de destabilizare", a declarat Nicolae Ciucă, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la fabrica Nokian Tyres din Oradea.

Anterior, întrebat ce măsuri se vor lua după ce o simpatizantă AUR a încercat să intre cu gloanțe la Camera Deputaților, iar protestatarii au agresat deputați, șeful PSD a spus că "o se se discute în interiorul Biroului permanent".

"Am văzut că liderii de grup au început să își nuanțeze părerile și sunt ferm convins că vor veni cu anumite propuneri. Haideți să vedem cu ce vin. Oricum este de neacceptat ce s-a întâmplat, a fost o manipulare și cu toții știm că toate cele spuse de către ei, că ar fi prinse în acele legi, că se vând copiii, au fost niște minciuni și românii se vor lămuri într-o perioadă scurtă de timp că nimeni nu fură niciun copil. Au copiat ce făcea USR acum vreo 3-4 ani și alte partide în acel moment aplaudau acel lucru. Asta înseamnă să lasăm să se creeze precedente", a spus Cioacu, după Summitul Romanian Business Leader.

Întrebat concret ce va face conducerea Camerei, el a spus doar că ține foarte mult la funcționarea forului și crede că ar fi corect la liderii de grup să vină cu propunerile.

A fost inaugurat Centrul Cyber al UE de la București, prima entitate europeană cu sediul în România

Mai mult pe EurActiv »