Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat joi că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile în următoarea ședință de Guvern, iar măsurile vor fi aceleași care se aplică și în prezent.

"În această după amiază (joi - n.r.), va avea loc ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. De asemenea, la nivelul comitetului de specialitate se analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că guvernul interimar pe care îl conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoarea ședință de guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuți în cea precedentă", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat despre situația din Capitală, acolo unde numărul cazurilor noi de COVID-19 se apropie zilnic de 2.000, premierul interimar a afirmat că, în discuțiile cu ministrul Sănătății și cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, a reieșit că există "o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul Capitalei".

"Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul municipiului București, să fie luate măsuri în consecință", a adăugat acesta