Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a reiterat luni că vor fi modificări în viitoarea componență a Guvernului, care urmează să fie condus de la finalul lunii mai de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

"Cu siguranță vor fi modificări inclusiv la actuali membri ai Cabinetului și trebuie să menționez că există, când va prelua funcția de premier domnul președinte Ciolacu, decizia lui asupra a ceea ce înseamnă numirea viitorilor...", a spus Nicolae Ciucă, luni, înainte de a participa la Congresul Seniorilor Liberali de la la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că discuțiile despre cine rămâne, cine pleacă sau cine vine în Guvernul sunt "la nivelul liderilor de partide", iar apoi ultimul cuvânt îl are premierul.

Întrebat dacă lista noului Guvern, în contextul în care rotația de premieri va avea loc spre finalul lunii mai, e gata săptămâna aceasta, Nicolae Ciucă a spus că nu crede.

Despre renegocierea protocolului de colaborare PNL-PSD, care prevede ca două portofolii de la PNL să treacă la PSD, Ciucă a replicat că discuțiile pleacă de la respectarea celor scrise în protocol, dar, fiind o Coaliție politică, există posibilitatea ca "anumite chestiuni să fie modificate".

În spațiul public au apărut discuții și despre faptul că se va crea un nou post de vicepremier pentru PNL, însă Ciucă a spus că această chestiune urmează să fie discutată.