Consilierul municipal Ciprian Ciucu atrage atenţia asupra faptului că între 8 şi 11 august, perioadă în care se desfăşoară şi mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, primarul general Gabriela Firea îşi deleagă atribuţiile privind ordinea publică.

"10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă", a scris vineri, pe Facebook, Cristian Ciucu, ataşând o dispoziţie a primarului general din 7 august, conform căruia între 8 şi 11 august se deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu atribuţiile privind obligaţia de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul paşnic şi civilizat al adunărilor publice.

"În exercitarea atribuţiilor de la art. 1 domnul Aurelian Bădulescu, viceprimar general, va fi sprijinit de către domnul Răsică Daniel Mihai, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control. În cazul absenţei domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general, atribuţiile prevăzute la art. 1 se deleagă domnului Răsică Daniel Mihai - director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control", prevede dispoziţia primarului Firea.

Anul trecut, la protestele soldate cu intervenţia violentă a jandarmilor, Gabriela Firea era într-o vizită oficială, delegându-şi atribuţiile aceluiaşi Bădulescu.

UPDATE

"Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia că fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţară, în Bucureşti şi azi, şi pe 10 august, lucrez, deci, şi azi, şi mâine împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false”, a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat.