Nicușor Dan a declarat că nu înțelege candidatura lui Ciprian Ciucu, cu susținerea M10, dat fiind că locul său ar fi fost în Uniunea Salvați Bucureștiul. Ciprian Ciucu i-a adus aminte că l-a sprijinit în 2012, apreciind că el va putea face mai mult.

"Este o persoană rezonabilă. De altfel, a fost unul dintre susținătorii mei în 2012, susținător public. E bine că oameni ca el spun că vor să facă politică. Nu înțeleg candidatura independent, adică l-aș fi așteptat în Uniunea Salvați Bucureștiul. N-am văzut nimic din ce presa a relatat din programul pe care l-a propus, care să nu se regăsească la noi. Am făcut efortul, când am scris programul, să punem acele lucruri care unesc, nu împart, de genul stânga-dreapta sau știu eu, poziții pe tradiție, modernism sau lucruri din astea. Îi urez succes", a declarat, luni, Nicușor Dan la RFI.

"Nicușor Dan spune că nu înțelege candidatura mea la Primăria Capitalei. Pentru Nicușor Dan, voi face întotdeauna efortul de a-i explica și-l voi trata mereu cu deferență. Nici eu n-am înțeles de ce nu a susținut-o pe Monica Macovei la președinție”, a precizat, pentru Euractiv.ro, Ciprian Ciucu.

Acesta afirmă că, atunci când Dan a fost singur, s-a dus către el și l-a susținut.

"Nu doar ca persoană (are și un filmuleț cu mine din campania lui), ci ca organizație. În 2012, eu i-am convins pe colegii mei să-l suținem pe Nicușor Dan CA ORGANIZAȚIE, nu doar ca persoană. A fost surprins. Am fost singura organizație care și-a asumat public această susținere”, a spus Ciucu.

Ciprian Ciucu a mai spus că Nicușor Dan a preferat mai târziu să fie singur, iar "când alții au avut nevoie de el, el nu a fost acolo pentru ei”.

"Impresia mea este că în continuare e singur. Eu pot spune despre el mai mult decât că este o persoană rezonabilă și am și făcut-o deja. Eu, însă, cred că pot mai mult. Programul meu este despre dezvoltare, nu doar despre conservare. Conservarea este doar baza, minim ce se poate face. Sper ca la final să am și eu susținerea lui. El a avut-o deja pe a mea, a avut șansa sa”, a subliniat Ciucu.

Ciprian Ciucu și-a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, candidatura la Primăria Capitalei. El va candida ca independent, susținut de M10.

Nicușor Dan a candidat independent, în 2012, la Primăria Capitalei, obținând aproape 10 procente.