Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, va sesiza Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și va da în judecată postul de televiziune Antena 3, după ce postul a afirmat că este urmărit penal de DNA.

„Se vede că am deranjat multă lume. Nu e o coincidență că minciuna aceasta apare fix în ziua în care am dat declarații la DNA în calitate de martor. Nu doar că nu sunt urmărit penal, dar sunt denunțător și martor în mai multe procese penale deschise tocmai pentru neregulile pe care le-am găsit când am preluat Ministerul Economiei. Scopul minciunii promovate de Antena 3 este, probabil, acoperirea dosarului privind măștile din pandemie în care am fost citat, chiar luni, ca martor. Voi sesiza CNA și voi da în judecată Antena 3 pentru că nu poți să livrezi astfel de mizerii publicului și să scapi nesancționat”, a declarat Claudiu Năsui, citat într-un comunicat de presă.

Năsui mai spune că, "deloc întâmplător, Antena 3 nu a prezentat integral așa-zisul document de începere a urmăririi penale, ci doar primele două paragrafe".

Fostul ministru adaugă și că, în timpul mandatului la Economie, a fost șicanat prin depunerea de plângeri penale pe tot felul de motive închipuite, dar nu s-a început nicio urmărire penală, pentru că acuzațiile erau total nejustificate.

În cazul prezentat de Antena 3 drept o mare „exclusivitate”, a fost deranjat un pensionar special pus de Virgil Popescu în tot felul de consilii de administrație, inclusiv în CA Romarm, care a fost înlocuit de Claudiu Năsui, mai spune USR-istul.

Deputatul Claudiu Năsui a fost audiat luni ca martor la DNA în dosarul în care sunt cercetați fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, fiul acestuia și șeful Romarm Gabriel Țuțu, transmite Agerpres.

Întrebat de jurnaliști la intrarea în sediul DNA de ce se află încă în funcție Gabriel Țuțu, Năsui a răspuns: "Eu am început procedurile de demitere și ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitați-vă cine a fost în Consiliul de Administrație înainte și după. Puteți să vedeți cine a numit oamenii în CA și cine a susținut directorul general în fiecare companie de stat".