Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care potrivit rezultatelor provizorii de la alegerile de duminică a pierdut al doilea mandat în fața candidatului PSD-PNL, George Tuță, anunță că a cerut renumărarea voturilor.

"Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat", a scris Armand într-un mesaj pe Facebook.

Armand acuză că "ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure" și că "au fost mari probleme cu urna mobilă".

George Tuță a obținut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secții. Potrivit Autorității Electorale Permanente, Clotilde Armand ar fi obținut 35,73% (23.850 voturi), adică cu aproximativ 500 de voturi mai puțin, potrivit Agerpres.

PNL Sector 1 a transmis printr-un mesaj pe Facebook faptul că, "în ciuda încercărilor disperate ale doamnei Armand de a opri ieri numărarea voturilor, chiar și cu prețul umilirii a sute de oameni dincolo de limita epuizării fizice, candidatul alianței PNL-PSD George Cristian Tuță a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1".

"Procesele verbale cu voturile numărate sunt cea mai bună dovadă și le vom publica mai jos, împreună cu linkul unde sunt toate datele oficiale deja contorizate. Calculul îl poate face oricine. Va rezulta același lucru: George Tuță va fi în următorii patru ani de zile primarul Sectorului 1!", a transmis organizația liberală.