Alina Gorghiu dă dovadă de duplicitate atunci când evocă necesitatea recuperării prejudiciilor din dosarele de corupție, spune Clotilde Armand:principalii responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor sunt foștii șefi ai ANAF, numiți de PNL și PDL.

"Daniel Chițoiu, Sorin Blejnar și Gelu Ștefan Diaconu au fost promovați de PNL sau PDL. Blejnar este condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanță pentru evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat. Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului pentru că nu a acționat pentru recuperarea prejudiciilor din dosarul Voiculescu. Iar Chițoiu nu este încă urmărit penal doar fiindcă Parlamentul, controlat de PNL și PSD, refuză deocamdată cererea DNA", a scris, luni seara, pe Facebook, Clotilde Armand (USB).

Consiliera USB la Sectorul 1 consideră că soluția reală pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție constă în activarea cât mai rapidă a nou-înființatei Agenții Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și depolitizarea ANAF.

"Partide ca PNL, PSD sau PMP nu trebuie lăsate să mai aibă niciun cuvânt de spus asupra recuperării prejudiciilor cauzate de condamnații proveniți exact din aceste partide", a mai scris Armand.

Reacția sa vine după ce copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut, sâmbătă, că sutele de milioane de euro furate de la stat ar trebui transformate, după recuperarea lor de către Fisc, într-un fond național pentru susținerea tinerilor întreprinzători.

"Sute de milioane de euro furate de la statul român trebuie să fie recuperate de Fisc și readuse în bugetul public, ca urmare a sentințelor judecătorești. Acești bani, odată reintrați în posesia statului, ar trebui să producă. Cel mai bun lucru pe care-l putem face cu ei este să creăm un fond național, din care statul să acorde granturi nerambursabile pentru tinerii până la 30 de ani, care vor să-și dezvolte o afacere", a scris Alina Gorghiu, sâmbătă, pe Facebook.

"Tinerii nu au acces la credite bancare, iar salariile sunt rareori suficiente pentru a porni o afacere. În felul acesta, lupta anticorupție poate să-și îmbogățească funcția socială. România are nevoie de o nouă generație de antreprenori și are nevoie de tinerii ei aici, acasă. Totul e ca instituțiile să-și facă treaba și să recupereze banii furați", a mai afirmat copreședintele liberalilor.