Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, de la Bruxelles, că medicul Cătălin Cîrstoiu este un candidat bun pentru Primăria Capitalei și a arogat acest lucru Coaliției PSD-PNL.

"Una peste alta, ca să nu fiu foarte evaziv, cred că până în acest moment Coaliția a făcut pași buni și a găsit un candidat bun", a fost reacția lui Klaus Iohannis, întrebat dacă va vota pentru Primăria Capitalei cu Nicușor Dan sau cu medicul Cătălin Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, aflat la un grad de popularitate sub cel de care se bucură Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, a încercat miercuri să joace o carte "periculoasă" la conferința privind lansarea candidaturii sale pentru București, așa cum, miercuri, EURACTIV România a relatat.

+++

Legat de un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale, Iohannis nu crede că este momentul acum "să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Așa s-a convenit și în Coaliție, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare și locale, iar după aceea imediat să se tranșeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidați pentru președinte și ulterior pentru Parlament".

"Cunosc aceste discuții, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Așa s-a convenit, acum discutăm europarlamentare și locale. Că vom avea opinii, toți avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm probabil mare lucru”, a explicat șeful statului.