Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marți va avea loc o întâlnire a liderilor coaliției de guvernare în care se va discuta în primul rând despre prețurile la energie.

"Din punctul meu de vedere, nu e nicio tensiune în interiorul coaliției. Cred că prioritatea unu la toată lumea în acest moment este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie. Sunt două componente clare, este această perioadă când energia este deja vândută și să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută.(...) Mai mult ca sigur că astăzi vom avea o întâlnire (a liderilor coaliției - n.r.)", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

El a adăugat că trebuie găsită o soluție pentru a opri "specula" de pe piața energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu niște propuneri și în privința energiei verzi, unde statul român emite niște certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

Ciolacu a menționat că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie și să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025.