Coaliția PSD-PNL, reunită de la ora 16:00 la Palatul Victoria, discută modificarea Codului administrativ prin Ordonanță de urgență, astfel ca alegerile locale să poată fi comasate cu cele europarlamentare.

"Astăzi avem Coaliția și discutăm tot ceea ce doriți dvs. să ne întrebați", a spus, marți, premierul Marcel Ciolacu după participare la evenimentul ”Grijă pentru Democrație: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024”.

Și el, și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au răspuns în cor că modificarea se va face prin OUG, care apoi devine lege când ajunge în Parlament.

Modificarea Codului administrativ va fi făcută pentru că, potrivit explicațiilor date zilele trecute de Nicolae Ciucă, "este nevoie de o corelare între ceea ce înseamnă alegerea la 9 iunie, ducerea mandatului până la final".

"Trebuie să ne referim și la faptul că în România alegerile pentru primari, consilieri locali, consilii județene au avut loc în luna iunie și, odată cu pandemia, s-a produs acest decalaj. Ca atare, și acolo sunt câteva elemente care trebuie recalibrate. În felul acesta, la nivelul specialiștilor pe administrație vom avea analize și propuneri în ceea ce înseamnă modificarea Codului administrativ”, a transmis Nicolae Ciucă.