Liderii Coaliției PSD-PNL au căzut de acord să impoziteze multinaționalele care exportă profitul făcut în țara noastră.

Măsura, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, a fost decisă luni în Coaliție, însă niciun lider al acesteia nu a anunțat-o încă oficial.

Senatorul PSD Daniel Zamfir este cel care a scris pe Facebook faptul că multinaționalele vor fi impozitate cu 1% pe cifra de afaceri, pe modelul "faci profit aici, plătești impozit aici".

"După negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în Coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaționale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscală exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale. Dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i așa?", a scris senatorul Zamfir.

+++

Pe 9 august, întrebat dacă vom avea impozit de 1% pe cifra de afaceri la multinaționale sau vom avea impozit pe transferurile de profit, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns: "Este tot o decizie care se va lua la Ministerul de Finanțe. Eu cred că este cât se poate de onest ca toți cei care fac profit în România, că sunt companii multinaționale sau companii românești să plătească taxe".