Secretarul general adjunct al PSD acuză, după ce DNA a anunţat că Sevil Shhaideh e suspectă într-un dosar, că acţiunea reprezintă o parte a unui plan îndreptat împotriva partidului şi a lui Liviu Dragnea.

"Suntem pur şi simplu stupefiaţi! În plin scandal naţional ce are ca subiect abuzurile statului paralel, susţinut de înregistrări, filmări, declaraţii incendiare din interior, scandal care este preluat până şi de presa internaţională, rămăşiţele fostului binom, în loc să-şi prezinte în bloc demisiile de urgenţă, continuă bătălia nu numai împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea, ci pur şi simplu împotriva românilor care au votat pentru o schimbare totală de paradigmă, pentru drepturi, libertăţi fundamentale, stoparea abuzurilor, pentru a nu mai exista frică şi, nu în ultimul rând, pentru asanarea instituţiilor statului", a declarat Codrin Ştefănescu, într-un comunicat de presă.

El susţine că George Maior, care "de ani de zile se visează preşedinte al PSD, prim-ministru sau chiar preşedinte de ţară", în echipă cu Florin Coldea, Laura-Codruţa Kovesi şi grupul Ponta, "coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai au în sistem".

Potrivit lui Codrin Ştefănescu, PSD e la curent cu acest plan, având informaţii chiar din interiorul "statului paralel".

"În perioada imediat următoare este posibil să cerem revocări, demisii şi anchete vizavi de toate declaraţiile şocante apărute în ultimele săptămâni. Pentru că nu vom abdica niciodată de la promisiunile făcute românilor: democratizarea reală a României şi aducerea în matca constituţională a tuturor instituţiilor statului. Punct", a spus Codrin Ştefănescu.

Sevil Shhaideh a fost anunţată vineri că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție privind Lacul Belina. În acelaşi dosar, DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb.