Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că președintele PSD trebuie să dea explicații partidului în legătură cu petrecerile de la SRI la care a participat. „Poate a fost obligat, poate a participat din plăcere”.

Codrin Ștefănescu s-a arătat curios în legătură cu afirmațiile făcute de George Maior, fostul șef al SRI, care a spus că și Liviu Dragnea a participat la petrecerile organizate de serviciul secret.

UPDATE

„Am discutat chestia asta în interior și vă spun că sunt mulțumit de răspunsul pe care l-am primit. În orice caz, se va duce la Comisia de control al SRI. Acolo o să spună lucruri mai importante. Cred că va trebui să discutăm în spațiul public și despre modul în care a fost vânat partidul nostru, despre modul în care s-au făcut listele negre, despre faptul că am avut în interiorul partidului oameni care, într-adevăr, au participat la astfel de reuniuni și tot mai des este pomenit și în CEx a fost pomenit fostul nostru coleg, Victor Ponta”, a spus Codrin Ștefănescu, după ședință.

+++

 

„Eu nu îi voi cere explicații personal. Eu cred că e dator el să dea explicațiile astea în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta a avut, de ce le-a avut și în ce context. Poate, pur și simplu, a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi. Pe urmă trebuie să le spună, probabil, public. În orice caz, am înțeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, unde are foarte multe lucruri de spus, după declarațiile lui Maior. Într-adevăr, Maior nu a spus spus aproape nimic din ceea ce știe, nu a răspuns foarte corect la două întrebări esențiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis și pentru a-l scoate din cursă pe Iohannis înainte de a fi candidat. Nu s-a dat explicație despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig, pe vremea aceea ministru, secretar general PNL, azi șef al SRI. La fel, nu s-a răspuns la cum s-a dat ordin pentru ca Horia Georgescu, fostul șef al ANI, și echipa să facă dosare la mii de primari PSD și PNL - pe vremea aceea în USL și la alte sute de oameni din conducerea celor două partide la nivel central și județean”, a declarat Codrin Ștefănescu.

 

Fostul șef al SRI George Maior a confirmat pe 27 februarie, la audierile din Comisia parlamentară de control al activității SRI, petrecerile care au avut loc la sedii ale serviciului cu diverse ocazii, printre participanți numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruța Kovesi, Livia Stanciu, a anunțat președintele comisiei, Claudiu Manda.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naționale a României, a Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naștere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanți. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unitățile de forță din România de la Pachet, Poliție, Informații, de la instanțe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spațiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spațiul public le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe și o discuție informală între oameni care au relații formale și instituționale”, a afirmat Manda.