Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că președintele PSD trebuie să dea explicații partidului în legătură cu petrecerile de la SRI la care a participat. „Poate a fost obligat, poate a participat din plăcere”.

Codrin Ștefănescu s-a arătat curios în legătură cu afirmațiile făcute de George Maior, fostul șef al SRI, care a spus că și Liviu Dragnea a participat la petrecerile organizate de serviciul secret.

UPDATE

„Am discutat chestia asta în interior şi vă spun că sunt mulţumit de răspunsul pe care l-am primit. În orice caz, se va duce la Comisia de control al SRI. Acolo o să spună lucruri mai importante. Cred că va trebui să discutăm în spaţiul public şi despre modul în care a fost vânat partidul nostru, despre modul în care s-au făcut listele negre, despre faptul că am avut în interiorul partidului oameni care, într-adevăr, au participat la astfel de reuniuni şi tot mai des este pomenit şi în CEx a fost pomenit fostul nostru coleg, Victor Ponta”, a spus Codrin Ştefănescu, după ședință.

+++

 

„Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile astea în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta a avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate, pur şi simplu, a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi. Pe urmă trebuie să le spună, probabil, public. În orice caz, am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, unde are foarte multe lucruri de spus, după declaraţiile lui Maior. Într-adevăr, Maior nu a spus spus aproape nimic din ceea ce ştie, nu a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis şi pentru a-l scoate din cursă pe Iohannis înainte de a fi candidat. Nu s-a dat explicaţie despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig, pe vremea aceea ministru, secretar general PNL, azi şef al SRI. La fel, nu s-a răspuns la cum s-a dat ordin pentru ca Horia Georgescu, fostul şef al ANI, şi echipa să facă dosare la mii de primari PSD şi PNL - pe vremea aceea în USL şi la alte sute de oameni din conducerea celor două partide la nivel central şi judeţean”, a declarat Codrin Ştefănescu.

 

Fostul şef al SRI George Maior a confirmat pe 27 februarie, la audierile din Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, petrecerile care au avut loc la sedii ale serviciului cu diverse ocazii, printre participanţi numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, a anunţat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România de la Pachet, Poliţie, Informaţii, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale”, a afirmat Manda.