Secretarul general adjunct al PSD consideră că pedeapsa de opt ani de închisoare primită de Darius Vâlcov este nejustificată şi a evocat din nou statul paralel.

"Suntem şocaţi de această pedeapsă pe care o văd ca pe o pedeapsă politică. Se dovedeşte încă o dată că suntem vânaţi în mod constant după un grafic bine alcătuit. În spate oameni importanţi din aşa-zisul stat paralel coordonează toate aceste activităţi şi lucrurile sunt cusute nu cu aţă albă, ci cu aţă fosforescentă. E nejustificată această pedeapsă de 8 ani, indiferent de fapt, pentru că 8 ani în Europa sunt daţi pentru crimă, pentru atac armat împotriva unei bănci, pentru viol, pruncucidere, pentru lucruri grave. (...) Este horror ce se întâmplă în România în acest moment'', a declarat pentru Agerpres Codrin Ştefănescu.

El şi-a exprimat solidaritatea cu fostul ministru, în prezent consilier al premierului Dăncilă: ''Suntem alături de colegul nostru Darius Vâlcov, o să stăm lângă el ca să treacă peste această primă decizie şi sperăm totuşi că se va dovedi nevinovăţia în următoarea instanţă".

Referitor la păstrarea lui Vâlcov în aparatul guvernamental, Ştefănescu spune că aceasta va fi decizia lui.


"Legat de păstrarea lui în aparatul guvernamental - avem mare nevoie de oameni de valoare cum e Darius Vâlcov - asta este o decizie a lui personală - dacă vrea să cedeze sau să-şi continue activitatea. Ca om, vă daţi seama - când auzi că primeşti 8 ani pentru nimic - şi lângă tine este familia, copiii tăi, rudele, tatăl, mama, cred că toată lumea înţelege prin ce momente de tensiune şi de presiune trece acum prietenul şi colegul meu Darius Vâlcov. (...) În mine va avea tot timpul un prieten", a spus secretarul general adjunct al PSD.

Fostul ministru de Finanțe în guvernul Ponta, actualul consilier de stat în guvernul Dăncilă, a fost condamnat joi de judecători la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Sentinţa nu e definitivă.