Liderii PSD nu au renunțat la ideea unei contramanifestații în contextul mișcării #rezist. Secretarul general adjunct al partidului este unul dintre cei mai vocali susținători ai unui miting pro-guvernamental, dar până acum a lansat doar declarații.

„Ar trebui să organizăm mult mai repede un miting la care să vină toți cei care ne susțin, un miting contra, contra statului paralel, contra noii Securități, contra abuzurilor. (...) Nu se va auzi la Bruxelles, se va auzi pe Marte”, a declarat duminică seara Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, la Antena 3, scrie HotNews.

Liderul PSD a făcut aceste declarații ca replică la mitingul uriaș de protest anti-PSD de duminică din București și marile orașe ale țării.

Codrin Ștefănescu a spus încă din ianuarie, de la primele proteste anti-PSD cauzate de intenția guvernului de a modifica Codul Penal, că oficialii partidului din teritoriu „ne spun că vor să facă un mare miting de susținere a grațierii, că vor să aducă 100.000 de oameni în București”. Ulterior, ideea unui miting pro-PSD cu sute de mii de participanți a mai apărut în diferite momente, dar până acum au avut loc doar proteste anti-guvern.