Comisia de Organizare a Congresului PNL, condusă de Theodor Stolojan, anunță că a acceptat candidaturile lui Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia partidului.

"În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru președinția PNL, proiectele de moțiuni (proiectele de program de acțiune politică ale PNL pe următorii ani) și listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse și acceptate pentru dezbateri în CDJ ale PNL două candidaturi ale domnnilor Ludovic Orban și Florin Cîțu", se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisie.

De asemenea, Comisia a mai anunțat că 17 septembrie este termenul limită până la care Comitetele Directoare Județene ale PNL întrunite statutar se pronunță, prin vot secret, pentru susținerea unui proiect de moțiune sau a ambelor proiecte de moțiuni.

În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moțiune.

Totodată, potrivit art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moțiune acceptat se dezbate în Congres dacă întrunește susținerea a cel puțin 10 membri ai CDJ.