Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților au decis luni, cu 14 voturi ”împotrivă” și nouă ”pentru”, să respingă cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru PSD Rovana Plumb.

”Deci albia minoră înseamnă între mal și mal, insula din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut – brațul Pavel – atuncea malul s-a mutat pe partea ailalată a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră (...) S-a redesenat ceea ce s-a întâmplat la fața locului, nu geografia, geografia este știința care se ocupă cu ceea ce se întâmplă acolo. În decursul apelor, să știți și dumneavoastră, că datorită eroziunii se schimbă și cursurile de apă, corect? Deci brațul Pavel s-a colmatat, a creat patru lacuri care nu mai au legătură cu Dunărea, nu mai există nico albie a răului (...) Nu mai este apă curgătoare”, a susținut Eugen Nicolicea la finalul ședinței Comisiei juridice.

+++

Fostul ministru al Fondurilor Europene a declarat, după audierea din Comisia juridică a Camerei, că le-a transmis membrilor acestui for, în mod expres, că este nevinovată.

”Mi-am expus punctul de vedere. Am subliniat faptul în mod expres că sunt nevinovată, referitor la acuzația pe care o aduce DNA, de complicitate la abuz în servicu, spunând foarte clar și ferm că niciodată nu am încălcat legea, în toată activitatea de ministru am tratat cu maximă responsabilitate și am acționat cu bună credință. Niciodată nu am avut cu vreo persoană vreo înțelegere ilicită sau nu am ajutat sau sprijinit în premise nelegale vreo persoană”, a spus Plumb, citată de Mediafax.

Ea a mai spus că a subliniat în Comisie faptul că nu a existat nicio citație și nicio chemare din partea DNA în ceea ce o privește și că a aflat din presă despre acuzațiile care i se aduc.

DNA a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.