Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, solicitările DNA de reținere și arestare a deputatul PSD Cristian Rizea. Decizia finală aparține plenului.

Potrivit cererii DNA, trimisă Camerei Deputaților miercuri, deputatul Cristian Rizea este cercetat pentru trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea a doi martori din dosarul în care era cercetat. 

Totodată, inspectorii de integritate au descoperit o diferență mare între cheltuielile și veniturile sale, diferență pe care deputatul a explicat-o printr-un împrumut acordat de o persoană pe care a cunoscut-o la dentist. 

"Motivația împrumutătorului și acordarea acestui împrumut s-a efectuat în virtutea unei așa-zise relații de prietenie. Și anume, persoana cercetată și cel ce a acordat împrumutul frecventau același medic dentist. Se întâlniseră pentru prima dată cu 3 săptămâni înainte, în sala de așteptare a cabinetului stomatologic", se arată în dosarul Curții de Apel Constanța, potrivit Digi24.

"Împrumutul” ar fi fost dat în aceeași perioadă în care procurorii DNA spun că deputatul ar fi încasat mita. Coincid și cele două tranșe. Diferă doar numele persoanelor care au dat presupusa mită și presupusul împrumut.