Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, cererea DNA în vederea extinderii urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul finanțării campaniei din 2009. Plenul va da marți votul final pentru cererea procurorilor.

Cererea procurorilor anticorupție a fost admisă cu 14 voturi "pentru" și două "împotrivă".

Raportul Comisiei juridice urmează să fie votat marți în plenul Camerei Deputaților.

Procurorii DNA au cerut, săptămâna trecută, extinderea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, când "au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală".

Luna trecută, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Gheorghe Nastasia (la data faptei secretar general al Ministerului Turismului) și Victor Tarhon (pe atunci președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Elena Udrea pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani.

Procurorii anticorupție și-au motivat cererea prin faptul că în urma probelor administrate ulterior au fost obținute probe noi cu privire la săvârșirea de către Udrea a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale.

În dosar este cercetată, sub control judiciar, și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu.